arQive voor:

EYE Filmmuseum omarmt innovatie: een nieuw tijdperk van media archivering met arQive.

Niels van Altena
26 juni 2020

EYE Filmmuseum - Amsterdam: Een monument van filmgeschiedenis

Het EYE Filmmuseum in Amsterdam staat niet alleen bekend om zijn architectonische pracht, maar ook om zijn onschatbare bijdrage aan de wereld van film. Van onderzoekers tot filmmakers, EYE biedt een schat aan diensten en expertise om de filmwereld te ondersteunen en te bevorderen.

Een gids door de wereld van film: Diensten en expertise van EYE

Met een uitgebreid scala aan diensten, variërend van onderzoeksfaciliteiten tot filmverhuur, fungeert EYE als een gids door de rijke geschiedenis en evolutie van de filmkunst. Filmmakers, restaurateurs en programmeurs vinden hier niet alleen de benodigde bronnen, maar ook een gemeenschap die hun passie deelt.

Een zee van films: Het omvangrijke archief van EYE

Met meer dan 40.000 films en een uitgebreide verzameling gerelateerde materialen is de collectie van EYE een ware schatkamer voor filmliefhebbers. Maar voorheen was het beheer van deze immense collectie een uitdaging, met versnipperde archiveringsoplossingen die het vinden van specifieke media bemoeilijkten.

Een nieuw tijdperk van beheer: Het arQive archiveringssysteem

Om grip te krijgen op hun archief en de toegankelijkheid te verbeteren, heeft EYE het arQive-archiveringssysteem geïmplementeerd. Dit systeem, naadloos geïntegreerd met hun bestaande catalogussysteem, biedt een gestroomlijnde oplossing voor het beheren en delen van mediabestanden.

Vindbaarheid en veiligheid: De kracht van arQive

Dankzij het intuïtieve metadata-model van arQive kunnen alle media gemakkelijk worden teruggevonden, terwijl de veiligheid van de bestanden gewaarborgd blijft. Dit stelt EYE niet alleen in staat om hun collectie efficiënt te beheren, maar ook om deze te delen met externe partijen ter bevordering van de Nederlandse filmcultuur.

Ruimte voor groei: De uitbreiding van de opslagcapaciteit

Met de groeiende digitalisering van hun collectie moest EYE de opslagcapaciteit uitbreiden. Door de toevoeging van een tweede tape robot is de totale capaciteit nu meer dan 3600 terabyte, waardoor EYE klaar is om hun gehele collectie veilig te archiveren voor toekomstige generaties.

Met deze integratie van diensten, expertise en geavanceerde technologieën zoals arQive, blijft het EYE Filmmuseum een baken van filmcultuur en innovatie, waar de rijke erfenis van de cinematografie wordt gekoesterd en gedeeld met de wereld.

Bekijk en deel dit bericht op LinkedIn

En volg onze pagina voor meer ontwikkelingen.
Bekijken
Onze recente

Onwikkelingen

Ideale oplossing voor zakelijke vloggers en merkspecialisten.

Caressa Timmermans van Zakelijk Zichtbaar prijst arQive als de ideale oplossing voor veilig opslaan, bewerken en delen van video's. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, een professionele gepersonaliseerde omgeving en uitstekende beveiliging, wat het een grote meerwaarde maakt voor iedereen die professioneel met videomateriaal werkt.

Meer informatie

Efficiënte zorg door de integratie van HIX in het werkproces

Moderne medische zorg ontwikkelt zich snel. Basalt en de Sint Maartenskliniek zijn leiders op het gebied van innovatieve oplossingen. Beiden hebben arQive geïntegreerd om de opslag en toegankelijkheid van audiovisueel materiaal te verbeteren en de patiëntgerichte gezondheidszorg verder te optimaliseren.

Meer informatie

Verbeterde samenwerking tussen specialisten

Dichterbij, een toonaangevende zorgorganisatie voor mensen met beperkingen, heeft recentelijk arQive geïmplementeerd. De organisatie benadrukt de complexiteit van de zorgbehoeften en het belang van samenwerking tussen diverse specialisten, van logopedisten tot fysiotherapeuten.

Meer informatie

Ondersteuning Eye Filmmuseum bij beeldencaleidoscoop

In samenwerking met Eye Filmmuseum heeft arQive de ontwikkeling van een indrukwekkende beeldencaleidoscoop mogelijk gemaakt. Deze innovatieve installatie, genaamd “Film Catcher” biedt bezoekers een unieke reis door de filmgeschiedenis, waarbij fragmenten uit duizenden films worden geprojecteerd op basis van visuele kenmerken.

Meer informatie

Internationale promotie van nederlandse film met See NL

SEE NL, een initiatief van het Nederlands Filmfonds en EYE Filmmuseum, promoot Nederlandse films internationaal via een vernieuwde website. Deze site, verbonden met de arQive-database, biedt uitgebreide filmgegevens en ondersteunt de internationale distributie. EYE Filmmuseum beheert duizenden films veilig en toegankelijk met arQive's technologie.

Meer informatie

EYE Filmmuseum omarmt innovatie met mediaarchivering

Het EYE Filmmuseum moderniseert zijn archivering met arQive, een geavanceerd systeem voor mediabeheer. Met meer dan 40.000 films en een scala aan diensten, verbetert EYE de toegankelijkheid en veiligheid van zijn collectie, terwijl het de Nederlandse filmcultuur bevordert met gestructureerde archivering en gedeelde toegang.

Meer informatie