arQive voor: Media Zorg

Veilig DICOM bestanden
opnemen, opslaan en
uitwisselen met arQive

Marcel Kruithof
16 december 2023

De kracht van DVDexit in combinatie met het eigen PACS

Dankzij het ‘DVDexit Project’ van Twiin kunnen zorginstellingen nu volledig digitaal DICOM-beelden van de patiënt uitwisselen, wat een veelvoorkomende praktijk is tussen ziekenhuizen en revalidatiecentra. Na ontvangst worden de beelden opgeslagen in het eigen beeldarchiverings- en communicatiesysteem (PACS).

Maar wat als er geen eigen beeldarchiverings- en communicatiesysteem is?

arQive heeft samen met gespecialiseerde revalidatiecentra een oplossing ontwikkeld voor dit probleem. Hierdoor kunnen DICOM-bestanden worden uitgewisseld, opgeslagen en bekeken in onze gebruiksvriendelijke en veilige applicatie. Omdat arQive volledig is geïntegreerd met het elektronisch patiëntendossier (EPD), worden de verkregen beelden automatisch opgeslagen in het juiste patiëntdossier.

Libra Revalidatie & Audiologie werkt al een paar maanden met de nieuwe arQive DICOM-module, volgens Patricia Janssen-Peters (Informatiemanager bij Libra):

“De collega’s van het secretariaat halen de beelden van Twiin en slaan ze op in arQive. Vanaf dat moment kunnen collega’s die een behandelrelatie hebben met de patiënt toegang krijgen tot de beelden. Onze revalidatie-artsen zijn erg tevreden over dit efficiënte proces en blij verrast door de kwaliteit van de ingebouwde DICOM-viewer in arQive.”

arQive biedt de oplossing

arQive helpt zorginstellingen bij het veilig gebruik van beeldmateriaal van patiënten, zoals foto’s, video’s, audio en DICOM-bestanden. Dit doen we volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Ons platform heeft een camera-app, cloudopslag, een deelmodule, een ingebouwde DICOM-viewer en integratie met het elektronisch patiëntendossier (EPD). Hierdoor kunnen gebruikers veilig observaties vastleggen, opslaan en delen met andere teamleden, zowel intern als extern, of bijvoorbeeld met de patiënt zelf of de verzorgers/ouders.

Over Libra Revalidatie & Audiologie

Libra Revalidatie & Audiologie biedt gespecialiseerde onderzoeken, behandelingen en begeleiding aan mensen met lichamelijke, cognitieve en/of gehoorproblemen. Het belangrijkste doel van Libra is om een continue zorgverlening te bieden aan mensen met lichamelijke beperkingen en ervoor te zorgen dat deze zorg gegarandeerd kan worden.

Onze recente

Onwikkelingen

Efficiënte zorg door de integratie van HIX in het werkproces

Moderne medische zorg ontwikkelt zich snel. Basalt en de Sint Maartenskliniek zijn leiders op het gebied van innovatieve oplossingen. Beiden hebben arQive geïntegreerd om de opslag en toegankelijkheid van audiovisueel materiaal te verbeteren en de patiëntgerichte gezondheidszorg verder te optimaliseren.

Meer informatie

Verbeterde samenwerking tussen specialisten.

Dichterbij, een toonaangevende zorgorganisatie voor mensen met beperkingen, heeft recentelijk arQive geïmplementeerd. De organisatie benadrukt de complexiteit van de zorgbehoeften en het belang van samenwerking tussen diverse specialisten, van logopedisten tot fysiotherapeuten.

Meer informatie