arQive voor:

Veilig DICOM bestanden
opnemen, opslaan en
uitwisselen met arQive

Marcel Kruithof
16 december 2023

De kracht van DVDexit in combinatie met het eigen PACS

Dankzij het ‘DVDexit Project’ van Twiin kunnen zorginstellingen nu volledig digitaal DICOM-beelden van de patiënt uitwisselen, wat een veelvoorkomende praktijk is tussen ziekenhuizen en revalidatiecentra. Na ontvangst worden de beelden opgeslagen in het eigen beeldarchiverings- en communicatiesysteem (PACS).

Maar wat als er geen eigen beeldarchiverings- en communicatiesysteem is?

arQive heeft samen met gespecialiseerde revalidatiecentra een oplossing ontwikkeld voor dit probleem. Hierdoor kunnen DICOM-bestanden worden uitgewisseld, opgeslagen en bekeken in onze gebruiksvriendelijke en veilige applicatie. Omdat arQive volledig is geïntegreerd met het elektronisch patiëntendossier (EPD), worden de verkregen beelden automatisch opgeslagen in het juiste patiëntdossier.

Libra Revalidatie & Audiologie werkt al een paar maanden met de nieuwe arQive DICOM-module, volgens Patricia Janssen-Peters (Informatiemanager bij Libra):

“De collega’s van het secretariaat halen de beelden van Twiin en slaan ze op in arQive. Vanaf dat moment kunnen collega’s die een behandelrelatie hebben met de patiënt toegang krijgen tot de beelden. Onze revalidatie-artsen zijn erg tevreden over dit efficiënte proces en blij verrast door de kwaliteit van de ingebouwde DICOM-viewer in arQive.”

arQive biedt de oplossing

arQive helpt zorginstellingen bij het veilig gebruik van beeldmateriaal van patiënten, zoals foto’s, video’s, audio en DICOM-bestanden. Dit doen we volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Ons platform heeft een camera-app, cloudopslag, een deelmodule, een ingebouwde DICOM-viewer en integratie met het elektronisch patiëntendossier (EPD). Hierdoor kunnen gebruikers veilig observaties vastleggen, opslaan en delen met andere teamleden, zowel intern als extern, of bijvoorbeeld met de patiënt zelf of de verzorgers/ouders.

Over Libra Revalidatie & Audiologie

Libra Revalidatie & Audiologie biedt gespecialiseerde onderzoeken, behandelingen en begeleiding aan mensen met lichamelijke, cognitieve en/of gehoorproblemen. Het belangrijkste doel van Libra is om een continue zorgverlening te bieden aan mensen met lichamelijke beperkingen en ervoor te zorgen dat deze zorg gegarandeerd kan worden.

Onze recente

Onwikkelingen

Ideale oplossing voor zakelijke vloggers en merkspecialisten.

Caressa Timmermans van Zakelijk Zichtbaar prijst arQive als de ideale oplossing voor veilig opslaan, bewerken en delen van video's. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, een professionele gepersonaliseerde omgeving en uitstekende beveiliging, wat het een grote meerwaarde maakt voor iedereen die professioneel met videomateriaal werkt.

Meer informatie

Efficiënte zorg door de integratie van HIX in het werkproces

Moderne medische zorg ontwikkelt zich snel. Basalt en de Sint Maartenskliniek zijn leiders op het gebied van innovatieve oplossingen. Beiden hebben arQive geïntegreerd om de opslag en toegankelijkheid van audiovisueel materiaal te verbeteren en de patiëntgerichte gezondheidszorg verder te optimaliseren.

Meer informatie

Verbeterde samenwerking tussen specialisten

Dichterbij, een toonaangevende zorgorganisatie voor mensen met beperkingen, heeft recentelijk arQive geïmplementeerd. De organisatie benadrukt de complexiteit van de zorgbehoeften en het belang van samenwerking tussen diverse specialisten, van logopedisten tot fysiotherapeuten.

Meer informatie

Ondersteuning Eye Filmmuseum bij beeldencaleidoscoop

In samenwerking met Eye Filmmuseum heeft arQive de ontwikkeling van een indrukwekkende beeldencaleidoscoop mogelijk gemaakt. Deze innovatieve installatie, genaamd “Film Catcher” biedt bezoekers een unieke reis door de filmgeschiedenis, waarbij fragmenten uit duizenden films worden geprojecteerd op basis van visuele kenmerken.

Meer informatie

Internationale promotie van nederlandse film met See NL

SEE NL, een initiatief van het Nederlands Filmfonds en EYE Filmmuseum, promoot Nederlandse films internationaal via een vernieuwde website. Deze site, verbonden met de arQive-database, biedt uitgebreide filmgegevens en ondersteunt de internationale distributie. EYE Filmmuseum beheert duizenden films veilig en toegankelijk met arQive's technologie.

Meer informatie

EYE Filmmuseum omarmt innovatie met mediaarchivering

Het EYE Filmmuseum moderniseert zijn archivering met arQive, een geavanceerd systeem voor mediabeheer. Met meer dan 40.000 films en een scala aan diensten, verbetert EYE de toegankelijkheid en veiligheid van zijn collectie, terwijl het de Nederlandse filmcultuur bevordert met gestructureerde archivering en gedeelde toegang.

Meer informatie