arQive voor:

arQive ondersteunt SEE NL bij de internationale promotie van Nederlandse film.

Marcel Kruithof
26 april 2021

Digitalisering van nationale en internationale fimfestivals

Het Nederlandse filmindustrie-initiatief SEE NL, een samenwerking tussen het Nederlands Filmfonds en het EYE Filmmuseum, speelt een cruciale rol in de promotie van Nederlandse films en filmmakers op internationaal niveau.

Door middel van deelname aan internationale filmfestivals, die steeds vaker online plaatsvinden, wordt het Nederlandse filmaanbod wereldwijd onder de aandacht gebracht. De behoefte aan een vernieuwde SEE NL-website werd dan ook steeds urgenter.

Met veel inzet werd de nieuwe website gelanceerd, net op tijd voor het European Film Market Berlinale 2021 (1-5 maart). Inmiddels is de site live en verloopt de promotie van Nederlandse films richting internationale distributeurs en omroepen volgens plan. Op de website vinden zij uitgebreide informatie over de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse filmindustrie.

Samen verbeteren we de website-ervaring van SEE NL

Bij het openen van de SEE NL-website valt de strakke vormgeving direct op, maar de kracht zit ook in de gepresenteerde content en de technologie daarachter. Het managementsysteem van de SEE NL-website is namelijk geïntegreerd met de arQive-database van het EYE Filmmuseum. Deze database bevat een schat aan Nederlandse films, fragmenten en bijbehorende metadata zoals beschrijvingen, namen van regisseurs, acteurs en crew, trailers, filmposters en foto’s.

Dankzij deze koppeling wordt de inhoud van de SEE NL-website automatisch verrijkt, waardoor bezoekers eenvoudig kunnen zoeken in het uitgebreide Nederlandse filmaanbod. Hoewel archiveren wellicht niet direct tot veel opwinding leidt, bewijst het zijn waarde door de Nederlandse film internationaal effectief te promoten. Het biedt conservering voor de toekomst en ondersteuning voor de huidige operationele processen.

We ondersteunen EYE Filmmuseum in opslag en toegangelijkheid

Het EYE Filmmuseum beheert meer dan veertigduizend films, zowel historische als hedendaagse. Voor de veilige opslag en doorzoekbaarheid van deze enorme catalogus vertrouwt het EYE Filmmuseum al jaren op het videoplatform van arQive. Dit platform zorgt niet alleen voor veilige opslag, maar helpt ook bij het extern toegankelijk maken van de bestanden, waardoor de rijke collectie van EYE eenvoudig doorzoekbaar wordt.

Nieuwsgierig naar het resultaat? Bezoek dan see-nl.com en ontdek hoe Nederlandse films dankzij SEE NL en arQive wereldwijd worden gepromoot.

Bekijk en deel dit bericht op LinkedIn

En volg onze pagina voor meer ontwikkelingen.
Bekijken
Onze recente

Onwikkelingen

Ideale oplossing voor zakelijke vloggers en merkspecialisten.

Caressa Timmermans van Zakelijk Zichtbaar prijst arQive als de ideale oplossing voor veilig opslaan, bewerken en delen van video's. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, een professionele gepersonaliseerde omgeving en uitstekende beveiliging, wat het een grote meerwaarde maakt voor iedereen die professioneel met videomateriaal werkt.

Meer informatie

Efficiënte zorg door de integratie van HIX in het werkproces

Moderne medische zorg ontwikkelt zich snel. Basalt en de Sint Maartenskliniek zijn leiders op het gebied van innovatieve oplossingen. Beiden hebben arQive geïntegreerd om de opslag en toegankelijkheid van audiovisueel materiaal te verbeteren en de patiëntgerichte gezondheidszorg verder te optimaliseren.

Meer informatie

Verbeterde samenwerking tussen specialisten

Dichterbij, een toonaangevende zorgorganisatie voor mensen met beperkingen, heeft recentelijk arQive geïmplementeerd. De organisatie benadrukt de complexiteit van de zorgbehoeften en het belang van samenwerking tussen diverse specialisten, van logopedisten tot fysiotherapeuten.

Meer informatie

Ondersteuning Eye Filmmuseum bij beeldencaleidoscoop

In samenwerking met Eye Filmmuseum heeft arQive de ontwikkeling van een indrukwekkende beeldencaleidoscoop mogelijk gemaakt. Deze innovatieve installatie, genaamd “Film Catcher” biedt bezoekers een unieke reis door de filmgeschiedenis, waarbij fragmenten uit duizenden films worden geprojecteerd op basis van visuele kenmerken.

Meer informatie

Internationale promotie van nederlandse film met See NL

SEE NL, een initiatief van het Nederlands Filmfonds en EYE Filmmuseum, promoot Nederlandse films internationaal via een vernieuwde website. Deze site, verbonden met de arQive-database, biedt uitgebreide filmgegevens en ondersteunt de internationale distributie. EYE Filmmuseum beheert duizenden films veilig en toegankelijk met arQive's technologie.

Meer informatie

EYE Filmmuseum omarmt innovatie met mediaarchivering

Het EYE Filmmuseum moderniseert zijn archivering met arQive, een geavanceerd systeem voor mediabeheer. Met meer dan 40.000 films en een scala aan diensten, verbetert EYE de toegankelijkheid en veiligheid van zijn collectie, terwijl het de Nederlandse filmcultuur bevordert met gestructureerde archivering en gedeelde toegang.

Meer informatie