arQive voor:

Ondersteuning Eye Filmmuseum bij beeldencaleidoscoop

Axel Kruithof
26 januari 2023

Samen de grenzen van media verleggen

In samenwerking met Eye Filmmuseum heeft arQive een indrukwekkend video-installatie mogelijk gemaakt, genaamd “Film Catcher”. Deze installatie biedt bezoekers een unieke reis door de filmgeschiedenis, waarbij fragmenten uit duizend films worden geprojecteerd op basis van visuele kenmerken.

In plaats van traditionele genres of filmmakers te volgen, onthult de “Film Catcher” installatie meer dan dertig categorieën, variërend van ‘Voet’ tot ‘Stad’ en van ‘Blauw’ tot ‘Hoed’. Dit zorgt voor een boeiende ontdekkingsreis door een levendig gedicht van filmische momenten.

Met behulp van een bedieningsscherm kunnen bezoekers niet alleen specifieke filmfragmenten selecteren en bekijken, maar ook uitgebreide informatie verkrijgen over de films. Zo wordt de installatie niet alleen een visueel spektakel, maar ook een interactieve filmquiz.

arQive's ondersteunende rol

De realisatie van de “Film Catcher” installatie werd mede mogelijk gemaakt door arQive’s geavanceerde technologieën voor mediabeheer. Door het veilig opslaan, beheren en delen van media mogelijk te maken, heeft arQive een essentiële rol gespeeld bij het tot leven brengen van deze unieke filmervaring.

Dankzij arQive kunnen bezoekers van het Eye Filmmuseum genieten van een meeslepende reis door de rijke filmgeschiedenis, waarbij ze worden uitgedaagd om hun eigen kennis en inschattingsvermogen te testen. De “Film Catcher” installatie biedt een vernieuwende kijk op film, welke publieke wordt ontsloten vanuit onze veilige beheeromgeving.

Bekijk en deel dit bericht op LinkedIn

En volg onze pagina voor meer ontwikkelingen.
Bekijken
Onze recente

Onwikkelingen

Ideale oplossing voor zakelijke vloggers en merkspecialisten.

Caressa Timmermans van Zakelijk Zichtbaar prijst arQive als de ideale oplossing voor veilig opslaan, bewerken en delen van video's. Het platform biedt een gebruiksvriendelijke interface, een professionele gepersonaliseerde omgeving en uitstekende beveiliging, wat het een grote meerwaarde maakt voor iedereen die professioneel met videomateriaal werkt.

Meer informatie

Efficiënte zorg door de integratie van HIX in het werkproces

Moderne medische zorg ontwikkelt zich snel. Basalt en de Sint Maartenskliniek zijn leiders op het gebied van innovatieve oplossingen. Beiden hebben arQive geïntegreerd om de opslag en toegankelijkheid van audiovisueel materiaal te verbeteren en de patiëntgerichte gezondheidszorg verder te optimaliseren.

Meer informatie

Verbeterde samenwerking tussen specialisten

Dichterbij, een toonaangevende zorgorganisatie voor mensen met beperkingen, heeft recentelijk arQive geïmplementeerd. De organisatie benadrukt de complexiteit van de zorgbehoeften en het belang van samenwerking tussen diverse specialisten, van logopedisten tot fysiotherapeuten.

Meer informatie

Ondersteuning Eye Filmmuseum bij beeldencaleidoscoop

In samenwerking met Eye Filmmuseum heeft arQive de ontwikkeling van een indrukwekkende beeldencaleidoscoop mogelijk gemaakt. Deze innovatieve installatie, genaamd “Film Catcher” biedt bezoekers een unieke reis door de filmgeschiedenis, waarbij fragmenten uit duizenden films worden geprojecteerd op basis van visuele kenmerken.

Meer informatie

Internationale promotie van nederlandse film met See NL

SEE NL, een initiatief van het Nederlands Filmfonds en EYE Filmmuseum, promoot Nederlandse films internationaal via een vernieuwde website. Deze site, verbonden met de arQive-database, biedt uitgebreide filmgegevens en ondersteunt de internationale distributie. EYE Filmmuseum beheert duizenden films veilig en toegankelijk met arQive's technologie.

Meer informatie

EYE Filmmuseum omarmt innovatie met mediaarchivering

Het EYE Filmmuseum moderniseert zijn archivering met arQive, een geavanceerd systeem voor mediabeheer. Met meer dan 40.000 films en een scala aan diensten, verbetert EYE de toegankelijkheid en veiligheid van zijn collectie, terwijl het de Nederlandse filmcultuur bevordert met gestructureerde archivering en gedeelde toegang.

Meer informatie