arQive voor:

Welkom
bij arQive

We helpen organisaties om content veilig op te slaan, efficiënt te beheren en te ontsluiten. Onderling, in een gesloten groep of voor een breed publiek: met arQive worden digitale bestanden eenvoudig en veilig gedeeld met anderen.

arQive BV is in 1995 opgericht en richtte zich op de ontwikkeling van complexe broadcastsoftware (o.a. voor de Stichting Etherreclame / Ster). Door de omschakeling van analoog naar digitaal, namen onze IT-oplossingen gericht op het digitaliseren van video- en audio al snel een vlucht.

Zo hebben we onder andere in opdracht van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid de automatisering van het Nederlandse omroeparchief verzorgd, inmiddels het grootste digitale media-archief van Europa. Tijdens dit project is bijzonder veel kennis opgedaan op het gebied van multimedia, streaming, transcodering, duurzame opslag, metadatering, rechtenbeheer, authenticatie en autorisatie. Omdat het gebruik van video steeds populairder wordt, hebben wij onze kennis en ervaring vertaald in een breed toepasbare oplossing voor mediabeheer.

Waar mediabedrijven hun content digitaal beschikbaar willen stellen voor een breed publiek, staat voor zorginstellingen juist de bescherming van individuele patiëntgegevens centraal. Met de toevoeging van een beveiligde camera-app, de deelmodule en de mogelijkheid om te koppelen met elk denkbaar Elektronisch Patiëntendossier, is ook veilig gebruik van video (opname, opslag en gebruik) in de zorg met arQive volledig gewaarborgd.

Waar we voor staan

Wij geloven in co-creatie. Door samen met klanten na te denken over specifieke bedrijfsprocessen, zorgen we ervoor dat het product aansluit op de gebruikerswensen. Zo is arQive ontwikkeld met en voor klanten als EYE Filmmuseum, Sint Maartenskliniek, Blue Circle en Hoogstraat Revalidatie. De arQive-functionaliteit sluit dan ook nauw aan op de praktijk en kan bovendien gekoppeld worden aan andere systemen voor alle denkbare toepassingen. Klantspecifieke wensen worden met een Scrum-aanpak snel ontwikkeld en geïntegreerd. Zo levert arQive voor al haar klanten maatwerk, ongeacht de toepassing en altijd tegen een aantrekkelijke prijs.